Lyhyt elämäntarinani

Olen siis Tatu Rauhamäki, 45-vuotias Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtaja. Kaupunginvaltuutettuna olen toiminut vuoden 2000 kuntavaaleista asti. Neljään valtuustokauteen mahtuu monia merkittäviä luottamustehtäviä kuten lautakuntien ja kuntayhtymien hallitusten puheenjohtajana toimimista.

Vastuulliset tehtävät, erityisesti kaupunginhallituksen puheenjohtajuus, mahdollistaa vahvan väylän vaikuttaa yhteisiin asioihimme. Helsingin Sanomien teettämässä kyselyssä valtuutetuille minut valittiin talvella 2012 kaupungin toiseksi vaikutusvaltaisimmaksi poliitikoksi.

Olen aina todennut, että elämään pitää mahtua muutakin kuin työtä ja luottamustehtävien hoitoa. Vapaa-aikani kuluu pääosin vaimoni Katin ja koiramme Pinjan kanssa. Lenkkeillään, kokkaillaan, mökkeillään tai nautitaan vapaa-ajasta kotona tai kaupungilla. Ja välillä myös matkustellaan. Kotimme on Töölössä. Viihdymme erinomaisesti lähellä keskustaa, mutta erityisesti arvostamme läheisiä ulkoilumaastoja kuten Keskuspuistoa, Seurasaarta ja Töölönlahden ympäristöä.

Työuraani on mahtunut monenlaista tekemistä vuosien varrella. Tällä hetkellä työskentelen Ympäristöteollisuuden toimitusjohtajana Etelärannassa. Siirryin tehtävään Uudenmaan liiton johtoryhmästä, jossa vastasin edunvalvonnasta ja viestinnästä. Sitä ennen olen työskennellyt muun muassa ministeri Vapaavuoren erityisavustajana, Helsingin Kokoomuksen toiminnanjohtajana ja asianntuntijana Kokoomuksen eduskuntaryhmässä.

Koen kaupunginvaltuutetun ja sen myötä minulle tulleet tehtävät erittäin mielekkäinä ja haastavina. Olen aina ollut halukas laittamaan itseni likoon Helsingin ja helsinkiläisten puolesta.

Poliittinen minäni koki aikoinaan herätyksen 90-luvun puolessavälissä, kun valtsikassa Helsingin yliopistossa opiskellessani aktivoiduin HYY:n toimintaan päätyen ylioppilaskunnan hallitukseen. Sieltä tie vei Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunnan päätoimiseksi puheenjohtajaksi parin vuoden ajaksi. Harrastuksesta tuli siis työ jo 90-luvun puolenvälin jälkeen.

Ensimmäisellä valtuustokaudella 2001 alkaen toimin teknisen lautakunnan puheenjohtajana. Lautakunnan alaisuudessa oli tuolloin kaksi suurta liikelaitosta: Helsingin Energia ja Helsingin Vesi. Toisella valtuustokaudellani toimin vuosina 2005-2007 kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtajana, jonka jälkeen siirryin kaupunginhallituksen jäseneksi. Koko toisen kauden ajan toimin myös YTV:n hallituksessa ensin jäsenenä ja myöhemmin puheenjohtajana.

Kolmannella, vuonna 2009 alkaneella kaudella olin alkuun kaupunginhallituksen jäsenenä. Kaupunginhallituksen puheenjohtajuuden vaihdoksesta johtuen syksyllä 2009 vapautui kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtajan paikka, jolle siirryin vuodenvaihteessa. Samalla toimin kauden alussa myös HSY:n hallituksen puheenjohtajana siirtyen keväällä 2010 HSL:n hallituksen puheenjohtajaksi.

Valtuustoryhmämme silloisen puheenjohtajan tultua valituksi apulaiskaupunginjohtajaksi kesällä 2011, minut valittiin yksimielisesti valtuustoryhmämme puheenjohtajaksi. Ryhmän puheenjohtajuudesta johtuen luovuin kaupunkisuunnittelulautakunnasta ja siirryin takaisin kaupunginhallitukseen.

Päättyvän kuntavaalikauden olen toiminut kaupungin kaikkein keskeisimmässä luottamustehtävässä eli kaupunginhallituksen puheenjohtajana. Tämä tehtävä on vaativa, mutta hyvin antoisa. Se on vaikuttamisen kannalta aivan keskeinen ja  tarjoaa samalla myös erinomaisen näköalapaikan kaikkiin kaupunkiin liittyviin asioihin.

Nyt haen jatkoa viidennelle kaudelleni kaupunginvaltuustoon. Minulla on intoa ja osaamista vaikuttaa kotikaupunkimme asioihin. Toivon, että saan sitä jatkossakin käyttää kaupunginvaltuutettuna.

 

Lyhyesti minusta:

Tatu Rauhamäki

 • 45-v, naimisissa
 • harrastukset: liikunta (lenkkeily, sukellus), matkailu, kokkailu

Keskeisimmät luottamustoimet :

Nykyiset:

 • Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtaja 2012 -
 • Kaupunginvaltuutettu vuoden 2001 alusta alkaen

Aikaisemmat:

 • Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja
 • Kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja
 • Kaupunginhallituksen jäsen
 • HSL:n hallituksen puheenjohtaja
 • HSY:n hallituksen puheenjohtaja
 • YTV:n hallituksen puheenjohtaja ja jäsen
 • Teknisen lautakunnan puheenjohtaja

Työkokemus:

 • Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry:n toimitusjohtaja 2014-
 • Uudenmaan liitto, edunvalvontapäällikkö, johtoryhmän jäsen 2010-2014
 • Valtioneuvosto, asuntoministerin erityisavustaja, 2007–2010
 • Helsingin Kokoomus ry, toiminnanjohtaja 2005 – 2007, (viransijaisena 2002– 2003), Kokoomuksen eduskuntaryhmä, tiedotussihteeri 1999 – 2005 (virkavapaalla 2002-2003), Kokoomuksen opiskelijaliiton puheenjohtaja 1997-1999